Een Vergeten Geschiedenis

Op dit moment ben ik bezig met het schrijven over de geschiedenis van Palestina. Het gebied dat sinds de val van het Ottomaanse Rijk na WO I geteisterd wordt door respectievelijk terreur, bezetting premenstrual dysphoric disorder, without prozac , how much does cost without insurance – florette.se. en vervolgens onderdrukking. In de 60 jaar dat dit nu voortduurt is veel gebeurd en zijn er veel zaken waar men geen weet van heeft. Verkeerde voorlichting of gebrek aan interesse, het doet er niet toe. Ik voel erg mee met de pijn die geleden wordt en ik kan er mijn ogen niet voor sluiten. Het is voor mij dan ook belangrijk om te weten wat er gaande is en welke processen hiertoe geleid hebben. Wegens mijn interesse ben ik goed op de hoogte van veel gebeurtenissen die plaatsgevonden hebben en het is voor mij tijd om het op papier te zetten. Daarmee kan ik het voor mezelf verwerken. Het is nu een grabbeldoos in mijn hoofd en als je ergens over begint dan kan ik vast met je mee praten. Maar er is natuurlijk veel meer dan ik nu weet.

In de komende tijd zal ik deze kant van de website vullen met de geschiedenis van het conflict. Men wil er niet aan geloven, maar het lot van Palestina en Israël ligt bij de wereld en dit conflict gaat de toekomst van diezelfde wereld beïnvloeden tot een hoogte dat men tegen die tijd gaat zeggen: hoe konden ze daar toen niet iets aan doen? Die vraag hebben we vaker gehoord in het verleden. Dit zal de vraag zijn van de generatie na ons. En ik wil ze dat antwoord niet ontnemen. Ons zijn zoveel antwoorden ontnomen door de generaties voor ons waardoor we nu niet eens weten waarom de conflicten op de wereld bestaan. Zo is dat ook met dit conflict. En onder internationale belemmeringen en druk van het Israëlische front en het stilzwijgen van de internationale media heeft het volk te leiden gehad en is zij vergeten. Daar wil ik geen deel aan nemen. De volgende zaken zijn onder andere te verwachten:

  • (Vergeten) geschiedenis van het Palestijns grondgebied (1900 – 1918: de aanloop naar WO I en de afbraak van het Ottomaanse Rijk)
  • Invloed van Engeland na WO I op de betrekkingen tussen Palestijnen onderling (moslims en joden) en de migratiestroom van Europese joden daarheen
  • De invloed van de internationale steun op de totstandkoming van de Israëlische staat in 1948, oftewel de bezetting van het Palestijns grondgebied (met name dankzij de directe erkenning door Engeland – die toendertijd het ‘mandaat’ had – en de Verenigde Staten (VS) die het sindsdien van Engeland heeft overgenomen’
  • dapoxetine hci tablets 60 mg ??? ??? cheap dapoxetine online De relatie tussen de VS en Israël (wat houdt de steun van de VS precies in qua economische en diplomatieke betrekkingen?) cheapest prices pharmacy. zoloft medication cost . top offering, sertraline.
  • zoloft prescription 9.8 out of 10 based on 374 ratings. nausea, vomiting were more likely to develop cancer than those buy cheap who respond  dapoxetine order china. day-to-day u.s. dapoxetine delivery. dapoxetine is used as a treatment for premature ejaculation. online.

  • Yasser Arafat en de PLO (hoe voorstellen voor vrede in 1970 en 1972 door Israel genegeerd werden en de PLO gedwongen werd andere middelen aan te wenden)
  • Hamas en waarom zij geen terroristische organisatie zijn (tenzij je Israel ook als terrorist beschouwt)
  • Vredesonderhandelingen die nergens op uitlopen (Oslo, de routekaart naar de vrede. De decepties die Intifada I en II worden genoemd)
  • De Muur (die voor een groot deel achter de groene lijn gebouwd is)
  • Illegale nederzettingen en verdergaande expansie

best-ghostwriter.com/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>